İçeriğe geç

Modem Nereye Bağlı

Türk Telekom modeme kimler bağlı?

P 1302 Serisi modemler için; İnternet tarayıcınızın adres çubuğuna 192.168.1.1 girerek arayüze ulaşabilirsiniz. Arayüze giriş yaparken istenilen kullanıcı adı “admin”dir. … Arayüze giriş yaptığınızda karşınıza çıkan ilk sayfada “Bağlantı Durumu” ekranında modeminize hangi kullanıcıların bağlı olduğu gösterilecektir.

Modemye kimlerin bağlı olduğunu görmek?

Arayüze giriş yaptıktan sonra arayüz menüsündeki “Kablosuz” başlığı altında bulunan “Bağlı İstemciler” veya “Kablosuz Durumu” seçeneğine tıklayarak modeminize bağlı cihazların MAC adreslerini (Ağ Bağlantısı Kimlik Kodları) görebilirsiniz.

Modem kimin adına?

Bu adres modemden modeme değişebilir. Modem adresi modemin arkasında da yazılı olduğundan bu bilgiyi oradan alabilirsiniz. 2. Modem adresini girip Enter’a bastığınızda karşınıza Kullanıcı Adı/Şifre ekranı gelecektir. Bu alana modem adı ve şifrenizi girmeniz gerekecektir.

Modem interneti nereden alır?

Birçok modemin üç portu vardır: biri İnternet’e bağlanmak için, biri yönlendirici için ve biri de güç kaynağına bağlanmak için. Eski modemler İnternet’e telefon hatları üzerinden bağlanırken, yeni modemler kablo veya fiber optik üzerinden bağlanır.

Ev internetinde girilen siteler görünür mü?

Wi-Fi sahipleri, İnternet’te gezinmek için etkin noktaları kullandığınızda çevrimiçi trafiğinizi görebilir ve erişebilir. Evet. İnternet Servis Sağlayıcınız (İSS), iş yerinizdeki veya okulunuzdaki ağ yöneticileri, bilgisayar korsanları ve teknoloji meraklısı Wi-Fi sahipleri hangi web sitelerini ziyaret ettiğinizi görebilir.

Modem geçmişinde neler gözükür?

Modem geçmişi, kullanıcının İnternet’e erişim tarihini, web sitelerini, dosyaları, indirmeleri ve yüklemeleri, tarama geçmişini, arama geçmişini, e-posta geçmişini, kullanıcı adlarını ve parolalarını içerebilir. Ek olarak, bazı modemler ağ trafiğini izlemek için kullanılabilen bir trafik günlüğü tutabilir.

Modemye kaç kişi bağlanmış?

Kaç cihazın Wi-Fi bağlantısını kullandığını görmek için: Modem arayüzünde “Kablosuz” sekmesine tıklayın ve “Bağlı İstemciler” sekmesine gidin. “Bağlı İstemciler” bölümünde, Wi-Fi ağına bağlı cihazların adreslerini görebilirsiniz.

Wi-Fi ağıma bağlananları nasıl görebilirim?

Öncelikle modem arayüzü menüsünde “Kablosuz Ayarları”na girin. Bu menünün altında “Kablosuz Durumu” adlı bir alt menü göreceksiniz. Kablosuz durumu, modeminizin kablosuz ağına bağlanan cihazların MAC adreslerini gösterir. Bu adreslerin her biri bir cihazı temsil eder.

Modem girenleri nasıl engellerim?

Gelişmiş > Wi-Fi > Wi-Fi MAC Filtresi’ne gidin. Wi-Fi MAC Filtresi seçeneğini etkinleştirin. Mobil Wi-Fi cihazını Kara Liste moduna (listedeki cihazlardan erişimi engelle) veya Güven Listesi moduna (listedeki cihazlardan erişime izin ver) alın.

Modem bilgilerine nasıl girilir?

Öncelikle internet tarayıcınızı açın ve URL’ye (adres çubuğuna) 192.168.1.1 girin. Modeminizin modem yönetici girişi için farklı bir IP adresi varsa, bu bölümde modeminiz için uygun IP adresini girmeniz gerekecektir.

Türk Telekom internet kimin üzerine?

Türk Telekom’un hisselerinin yüzde 60’ı Türkiye Varlık Fonu’na, yüzde 25’i ise Türkiye Cumhuriyeti Maliye ve Hazine Bakanlığı’na ait. Hisselerin kalan yüzde 15’i ise halka arz edildi.

İnternetimize başkası tarafından kullanıldığını nasıl anlarız?

Kolay yöntem: Kablosuz yönlendirici ışıklarını kontrol edin. Kablosuz yönlendiricinizde internet bağlantısını, kablolu bağlantıları ve kablosuz etkinliğini gösteren bir dizi ışık bulunur. Tüm kablosuz bağlantıları kapattıktan sonra kablosuz ışığı hala yanıp sönüyorsa, başka biri bağlantınızı kullanıyor olabilir.

Modem sıfırlanırsa ne olur?

Modeminizi sıfırlamak, bağlantınızı sorunsuz bir duruma geri döndürebilir ve işlem tamamlandıktan sonra tüm ayarlar yeniden yapılandırıldığı için yüksek oranda hata ve sorunu ortadan kaldırabilir.

Türk Telekom modem iade edilmezse ne olur?

Modemin iade edilmemesi durumunda abonenin faturasına modem cezası (kablo modem için 50 TL), kablosuz modem için 125 TL, İşyerim 4 portlu kablosuz modem için 150 TL) yansıtılacaktır.

Evde modem nerede durmalı?

Modeminizi evinizin merkezine yerleştirmek, eşit sinyal dağılımını sağlayacaktır. Bu, evin her odasında güçlü bir Wi-Fi bağlantısı sağlayacaktır. Mümkünse, oturma odası veya mutfak gibi merkezi bir konum seçin. Bu, sinyal kaybını en aza indirecektir.

Wi-Fi ağıma bağlananları nasıl görebilirim?

Öncelikle modem arayüzü menüsünde “Kablosuz Ayarları”na girin. Bu menünün altında “Kablosuz Durumu” adlı bir alt menü göreceksiniz. Kablosuz durumu, modeminizin kablosuz ağına bağlanan cihazların MAC adreslerini gösterir. Bu adreslerin her biri bir cihazı temsil eder.

Modemye kaç kişi bağlanabilir?

Örneğin, 802.11b ve 802.11g standartları aynı anda en fazla 11 cihazın bağlanabileceğini belirtirken, 802.11n ve 802.11ac standartları daha yüksek bağlantı kapasitesi sunar ve birden fazla cihazın aynı anda bağlanmasına olanak tanır.

İnternetime girenleri nasıl engellerim?

Gelişmiş > Wi-Fi > Wi-Fi MAC Filtresi’ne gidin. Wi-Fi MAC Filtresi seçeneğini etkinleştirin. Mobil Wi-Fi cihazını Kara Liste moduna (listedeki cihazlardan erişimi engelle) veya Güven Listesi moduna (listedeki cihazlardan erişime izin ver) alın.

Wi-Fi kısıtlama nasıl yapılır?

Ebeveyn denetimleriyle İnternet’i engelleme Modem arayüzünde, “Güvenlik” > “Ebeveyn denetimleri” bölümüne gidin, “Etkin” kutusunu işaretleyin ve bir profil adı tanımlayın. Engellenecek kullanıcı “Ev ağı kullanıcıları” bölümünde seçilir. … Gün: bölümünde, bu profilin çalışması gereken günleri seçin. Daha fazla öğe… •14 Şubat 2024

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir