İçeriğe geç

Denetçi Sınavına Kimler Girebilir

İç denetçi sınavına kimler başvurabilir?

Aşağıdaki kişiler İç Denetçi sınavına başvurabilir: 657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu’nun 48. maddesindeki kriterleri karşılıyorlar. Lisans derecesine sahipler (uzaktan eğitim mezunları da sayılır). Kamu hizmetinde veya memur, profesyonel, doktoralı öğretim görevlisi, yönetici veya daha yüksek pozisyonlarda en az 5 yıl. En az 8 yıllık mesleki deneyim.Daha fazla makale…•8 Temmuz 2024

Denetçi olmak için hangi sınavlara girilir?

Sayıştay Denetçi Yardımcısı kadrosuna aday olmak; Sayıştay denetçiliği mesleğine atılan ilk adımdır. Sayıştay denetçi yardımcısı adayı olabilmek için, ÖSYM tarafından düzenlenen muafiyet sınavı (sınav) ve Sayıştay tarafından yapılan yazılı sınav ile mülakatta başarılı olmak gerekmektedir.

Devlette iç denetçi nasıl olunur?

Şirketler, faaliyet gösterdikleri sektöre bağlı olarak adayların farklı lisans programlarını tamamlamasını beklemektedir. İç denetçi ünvanını alabilmek için, Türkiye İç Denetim Enstitüsü tarafından verilen Sertifikalı İç Denetçi (CIA) sertifikasına sahip olmak gerekmektedir.

Denetçi olmak için hangi bölüm?

Denetçi olmak için hangi bölümü okumalıyım? Denetçi nasıl olunur sorusunun cevabı üniversitelerin ekonomi, işletme ve finans bölümlerinden alınan diploma şeklinde bulunabilir. Ayrıca kamu yönetimi gibi benzer bölümlerden alınan diplomalar hem özel sektörde hem de kamu kuruluşlarında kabul görmektedir.

İç denetçi maaşları ne kadar?

Yıllara Göre Maaşlar İç Denetçi pozisyonu için 2024 yılında ortalama aylık maaş 53.275 TL iken, 2023 yılında bu ortalama 38 TL olacak.

Denetçi olmak için ne yapmak lazım?

Denetçi olmak için üniversitede 4 yıllık bir eğitimi tamamlamak gerekir. Ülkede denetçi olmak isteyen kişiler için gereken süre daha uzundur çünkü Kamu Hizmeti Personeli Seçme Sınavı’nı (KPSS) geçmeleri gerekir. Sınava hazırlanma ve sınavdan sonra atanma süreci genellikle 1-2 yıl sürer.

Denetçi belgesi ne kadar maaş alır?

Bir denetçi ne kadar maaş alır? Denetçi olarak çalışan bir kişinin maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere göre değişir. Ekim 2024 itibarıyla bir denetçinin ortalama mevcut maaşı 40’tır.

Denetçi olmak için kaç yıl çalışmak gerekir?

MADDE 15 – (1) Denetçi olmak isteyenler, bağımsız denetçi nezdinde veya denetim kuruluşlarında, denetim dahil olmak üzere mesleki konularda en az üç yıllık pratik eğitim almak zorundadır (Ek oran: RG-30130). 3568 sayılı Kanun kapsamında belgelendirme ve vergi denetimi…

Mali müşavir olmadan denetçi olunur mu?

Bağımsız denetçi olmak için CPA lisansına gerek yoktur. Bağımsız denetçi olmak için, yukarıda bahsettiğimiz ilgili alanlardaki ekonomi, finans, muhasebe, hukuk, bankacılık ve siyaset bilimi gibi üniversite bölümlerinden mezun olanlar; ilgili bağımsız denetçi sınavlarına başvurabilirler.

İç denetçilikte yaş sınırı var mı?

Başvuru tarihi itibariyle 45 yaşından büyük olmamak. Uyarı ve kınama dışında herhangi bir disiplin cezası almamış olmak. IDKK tarafından belirlenen mesleki etik kurallarına ve kamu sektöründe yürürlükte olan genel etik kurallarına uygun bir özgeçmişe sahip olmak.

İç denetçi sınavı kaç yılda bir yapılır?

İç denetim eğitiminden geçen iç denetçi adayları; İç Denetim Koordinasyon Kurulu veya Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Ölçme ve Değerlendirme Merkezi veya uygun görülen başka bir kurum tarafından yılda en az bir defa yapılacak aday seçme sınavı ile belirlenir.

İç denetçilik sınavı 2024 ne zaman?

26 Ocak

Kimler denetçi olamaz?

Aşağıdaki hallerden herhangi birinde denetçi, bağımsız denetçi ve mali müşavir ve/veya bir anonim şirket ve ortaklarından biri ile bunların ortaklarıyla birlikte çalışan veya bu cümlede sözü edilen kişilerin birlikte çalıştığı kişi veya kişiler, ilgili şirkette ortak denetçi olamazlar.

İç denetçi nasıl atanır?

İç denetçiler, bakanlıklar ve bağlı idarelerdeki üst düzey yöneticiler ile diğer idarelerin üst düzey yöneticilerinin teklifi üzerine, Bakan tarafından onaylı adaylar arasından atanır ve aynı usulle görevden alınır.

Lise mezunu denetçi olabilir mi?

Denetim kurulu üyeleri için aşağıdaki şartlar aranır: Türk vatandaşı olmak ve medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak. En az ortaokul diplomasına sahip olmak.

Denetçilik sınavına kimler girebilir?

Ancak bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü diploma almış olanlar başvurabilir. Sınav 11 Haziran 2022 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılacaktır. Sınav yeri ve saati sınav tarihinden en az on beş gün önce kurumun internet sitesinde ilan edilecektir.

İç denetçilikte yaş sınırı var mı?

Başvuru tarihi itibariyle 45 yaşından büyük olmamak. Uyarı ve kınama dışında herhangi bir disiplin cezası almamış olmak. IDKK tarafından belirlenen mesleki etik kurallarına ve kamu sektöründe yürürlükte olan genel etik kurallarına uygun bir özgeçmişe sahip olmak.

Denetçi belgesi kimler alabilir?

Denetçi sertifikasını kimler alabilir? Denetçi sertifikası, yönetmelikte belirtilen şartları sağlayan mimar ve mühendislere verilir. Kontrol mühendisleri tarafından da kabul edilir.

İç denetçi nasıl atanır?

İç denetçiler, bakanlıklar ve bağlı idarelerdeki üst düzey yöneticiler ile diğer idarelerin üst düzey yöneticilerinin teklifi üzerine, Bakan tarafından onaylı adaylar arasından atanır ve aynı usulle görevden alınır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Usulüne Göre Tebligat Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Masaj Salonları