İçeriğe geç

Kırıcı Matkap Ucu Nedir

Kaç çeşit matkap ucu vardır?

Ayrıca, matkap uçlarının ana kategorilerinden birini oluşturan kaplama türleri şunlardır: Titanyum nitrür matkap uçları … Titanyum karbonitrür matkap uçları … Titanyum alüminyum nitrür matkap uçları … Elmas matkap uçları

Matkap ucuna ne denir?

Matkap uçlarına takılan ve yüzeylerde istenilen delikleri açmaya yarayan tüm ürünlere matkap ucu adı verilir.

En sert matkap ucu hangisi?

İnanılmaz derecede güçlü kobalt matkaplar, standart bir HSS matkaba kıyasla çok daha yüksek hızlarda çalışabilir. Yüksek ısı direnci, kobalt uçların soğutma sıvısı veya kesme sıvısı ihtiyacı olmadan uzun bir süre boyunca performanslarını korumasını sağlar.

Matkap ucu neye göre seçilir?

Matkap ucu seçerken kaplama ve yüzey malzemesini göz önünde bulundurarak tercihinizi yapabilirsiniz. Matkap uçlarının kaplanması farklı sebeplerden dolayı kullanılır. Ayrıca, başlıca sebeplerden biri daha sert, daha keskin ve daha güçlü bir matkap ucu elde etmektir. Kaplamaların uygulama alanları daha çeşitli ve etkilidir.

Fayans hangi uçla delinir?

Fayans delmede 22 mm çapındaki matkap modelleri ise uygulama alanına göre tercih edilmesi gereken ürünlerdir.

Metal hangi matkap ucu ile delinir?

Çelik, demir ve metalde delik delmek için HSS-R matkaplar (haddelenmiş) HSS-R matkaplar (yüksek hızlı çelik haddelenmiş), demir, çelik, ahşap ve alüminyum gibi malzemelerin delinmesinde kullanılan kaliteli matkaplardır.

Duvar hangi uçla delinir?

3) Beton matkap uçları Bu matkap uçları, çekiçli matkap veya döner matkap/çekiçli matkapla birlikte duvar ve betonda delme yapmak için kullanılır (betonda delme yapmak için döner matkap/çekiçli matkap gereklidir).

Mermer hangi matkap ucuyla delinir?

Cam elmas matkap sayesinde cam ve mermer yüzeyler rahatlıkla kesilebilir ve delinebilir.

Punta matkap ucu nedir?

Nokta matkaplar, metal işlemede büyük boyutlu delikler açmak için bir başlangıç ​​deliği açmak için kullanılır. Ayrıca, endüstride genellikle kendiliğinden merkezlenen matkaplar olarak adlandırılırlar.

Betonu hangi matkap ucu deler?

Beton delmek için hangi matkap ucu uygundur? Tuğla veya kireç gibi daha yumuşak taş türleri için beton matkap uçları veya taş matkap uçları doğru seçimdir.

Sarı matkap ucu ne işe yarar?

MTE’nin 16.0mm paslanmaz çelik matkabı, %5 kobalt içeriği ve sarı rengi nedeniyle Altın Serisi matkap olarak adlandırılır. Sert malzemelerde performans için 135° uç açısına ve özel bıçak bilenmesine sahiptir.

Hangi dübel hangi matkap ucu?

Matkap (veya delik çapı) ve dübel boyutları arasında aşağıdaki kural geçerlidir: Dübel çapı, matkap çapıyla aynı olmalıdır. Ancak, çok yumuşak yapı malzemeleri için “dübel çapı – 1 mm = matkap çapı” formülü kullanılır. Ayrıca, uygun delik çapı genellikle dübel ambalajında ​​da belirtilir.

Matkap uçları çeşitleri nelerdir?

Yaygın olarak kullanılan matkap uçları arasında büküm matkapları, havşa matkapları, merkez matkapları, derin delik matkapları ve içi boş matkaplar bulunur. Matkaplar ve havşa matkapları katı malzemelerde delik açamaz; ancak genellikle matkap ucu olarak sınıflandırılırlar.

Elmas matkap ucunda kullanılır mı?

Karbür (elmas) matkap uçları sertlikleri nedeniyle aşınmaya dayanıklıdır. Bu nedenle çelik, HSS veya titanyum uçlardan daha uzun süre keskin kalırlar ve sık sık keskinleştirilmeleri gerekmez. Keskinlikleri nedeniyle sert malzemelerde kullanım için ilk tercihtirler.

Korniş için kaç numara matkap ucu?

•6mm matkap uçlarıyla kullanıma uygundur.

SDS matkap ucu ne demek?

SDS (Özel Doğrudan Sistem) Plus, matkap ile ayna arasında güçlü bir bağlantı sağlayan bir sistemdir. SDS Plus matkaplar, çelik ve sert beton gibi sert yüzeyleri etkili bir şekilde delebilen sert tungsten karbür uçlardan yapılmıştır.

Ph PZ uç nedir?

Farklı vida başları Basit yivli vida başına ek olarak, tornavida veya tornavida ucunun uyduğu üç farklı vida başı türü vardır: Phillips (PH), Pozidriv (PZ) ve Torx (TX). Pozidriv (PZ) en yaygın kullanılanıdır. PZ vida başları, PH vida başlarına kıyasla ek yuvalara sahiptir.

HSS g matkap ucu ne demek?

HSS matkap uçları, yüksek hızlı çelik adı verilen bir malzemeden yapılmış matkap uçlarıdır. Bu matkap ucu, aşınma direnci ve sıcaklık toleransı gibi özelliklerle karakterize edilir ve genellikle metalleri delmek için kullanılır.

Hangi dübel hangi matkap ucu?

Matkap (veya delik çapı) ve dübel boyutları arasında aşağıdaki kural geçerlidir: Dübel çapı, matkap çapıyla aynı olmalıdır. Ancak, çok yumuşak yapı malzemeleri için “dübel çapı – 1 mm = matkap çapı” formülü kullanılır. Ayrıca, uygun delik çapı genellikle dübel ambalajında ​​da belirtilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir